Therapie

angsten

Angsten: echt contact aangaan met anderen i.p.v. je terugtrekken

 

Er bestaan veel soorten angst; ik kan je helpen bij sociale angst, dus de angst voor andere mensen om ècht contact te maken.

 

Bang zijn om contact te maken, dingen te doen, een relatie in te stappen, je in gezelschap te begeven, een baan op niveau aan te nemen, “ja” te zeggen op uitnodigingen van anderen. Bang om afgewezen te worden, gekleineerd te worden, belachelijk gemaakt te worden. En vooral ook bang om niet gezien en niet gehoord te worden.

Iedereen is gekwetst in zijn leven en dat kan zo hard aangekomen zijn of zo vaak gebeurd zijn dat je ergens besloten hebt om het niet meer aan te gaan.  En anderen of situaties gaat vermijden. Alles beter dan weer die pijn te voelen van ooit. Veel mensen zijn bang voor echt contact, juist omdat je dan ook weer pijn en angst gaat voelen. Angst dat die ander het niet meent, dat zijn/haar interesse snel verdwijnt en dat hij/zij weer vertrekt, angst dat de ander meer wil dan jij kunt/wilt geven, angst tekort te schieten.

 

Ik kan je hierin begeleiden. Mijn insteek is het leren kennen van jouw gedrag wat hiertoe geleid heeft. Wat je onbewust doet bewust maken, dat is de enige manier om andere keuzes te kunnen maken. Ik ga met je kijken naar je systeem van herkomst, wat je daarin hebt geleerd over communicatie, contact maken, aandacht krijgen en vragen, enz. Daar ligt de oorsprong van veel van je (onbewuste) patronen. Het helpt veel als je begrijpt waaróm je doet wat je doet. Ik help je met oefenen met nieuw gedrag, ondersteun je hierin, ook per e-mail zodat je vol blijft houden.

Je moet het zelf doen, maar het hoeft niet alleen.

Welkom voor een intakegesprek.

Wil je je aanmelden of heb je vragen, klik op Contact

Onder het kopje Praktische zaken vind je informatie over o.a. Tarieven en Vergoeding

Home

Contact

Tobias Asserlaan 108 | 5056 VD | Berkel Enschot info@marleenghering.nl | tel.: 06-10 60 92 72 |

KVK 54806461 | Btw-id NL001781109B21