Coaching

Coaching voor werknemers en zoekenden

 

Voor werknemers

Inzicht in bepaalde gedragspatronen in combinatie met het versterken van communicatie vaardigheden maken een werknemer zelfverzekerder, sterker en beter in samenwerking.

 

Mijn werkwijze richt zich met name op die vraagstukken waarbij (eerdere) trainingen of trajecten niet of onvoldoende bleven hangen. Soms is het aanleren van nieuw gedrag onvoldoende om tot gedragsverandering te komen wanneer het erom gaat. Op momenten van spanning is iedereen geneigd in oude patronen terecht te komen; zo gaat dat nu eenmaal. Wanneer je je bewust bent van die patronen en weet hoe je dan rustig bij jezelf kunt blijven, is er veel gewonnen. Precies daar richt ik me op in de begeleiding.

 

Ik kom graag langs voor een gesprek!

 

Organisaties waar ik al voor gewerkt heb zijn:

 


 Je zoekt een coach; waar kom je niet uit?

 

- Communicatie die niet goed loopt tussen jou en je partner, vrienden, collega's?

- Word je niet begrepen?

- Zeg je telkens 'ja' op vragen en opmerkingen en voel je binnenin een 'nee'?

- Krijg je op de een of andere manier niet meer diepgang in je leven terwijl je dat wel zoekt?

- Merk je dat je veel oordeelt over anderen en jezelf en daar eigenlijk van af wilt?

- Wil je gewoon meer weten over je valkuilen en sterke kanten?

- Word je niet opgemerkt door anderen, lijk je wel onzichtbaar en heb je daar genoeg van?

 

 

Het woord 'coach' klinkt prettig, laagdrempelig, want je probleem is toch niet zo groot dat je een therapeut nodig hebt! Zowel coach als therapeut zijn zogenaamde vrije beroepen; iedereen kan een bordje in zijn tuin zetten met één van deze termen erop, of allebei!

Belangrijk is daarom dat ik lid ben van een beroepsvereniging en dat is een kwaliteitskeurmerk.

 

Schrik niet van het woord 'therapeut' en vertel je dierbaren gerust dat je een coach hebt gevonden. En weet dat je therapie gedeeltelijk vergoed krijgt via de zorgverzekering (mits je aanvullend verzekerd bent) en coaching wordt niet vergoed.

Voor mij is het grootste verschil dat een werkgever mij kan inhuren voor een begeleidingstraject onder de naam 'coaching'. Dus misschien is het voor jou interessant om verder te zoeken op mijn website onder het kopje 'Therapie'!

En verder: Het verschil tussen coaching en therapie zit hem daarin dat in het geval van therapie meer gekeken wordt naar het verleden. Ook ligt de nadruk dan op meer welbevinden en het verminderen van psychische klachten. Bij coaching ligt de nadruk op de toekomst, op communicatie, op praktische handvatten waardoor gestelde doelen en prestaties in (werk)situaties gehaald kunnen worden.

Wil je je aanmelden of heb je vragen, klik op Contact

Onder het kopje Praktische zaken vind je informatie over o.a. Tarieven en Vergoeding

Home

Contact

Tobias Asserlaan 108 | 5056 VD | Berkel Enschot info@marleenghering.nl | tel.: 06-10 60 92 72 |

KVK 54806461 | Btw-id NL001781109B21