Therapie

depressie

Depressie: van eindeloos grijs en uitzichtloos naar meer kleur en zingeving

 

De dagen rijgen zich aaneen in een eindeloos zelfde grijze kleur; de tijd lijkt stil te staan en je leven ook. Er zijn geen hoogte-of dieptepunten meer; je ziet anderen lachen en je weet niet meer waar de lach bij jouzelf zit. Je hebt nergens zin in, niets lijkt ertoe te doen. Het eten smaakt je niet meer, slapen gaat slecht en je kunt niets meer onthouden of je ergens op concentreren. Dit is niet zomaar een dagje, maar al weken, maanden. De diagnose 'depressie' wordt gesteld, misschien is er ergens een schrikken, of herkenning als je er meer over hoort en leest, maar verder blijft het einde van de tunnel donker. Je omgeving probeert je te stimuleren of is uiterst voorzichtig met je, maar dat maakt misschien vooral dat je je schuldiger voelt, en kribbiger wordt. Zeker als je kinderen hebt zal er schuldgevoel zijn naar hen toe of juist schuldgevoel omdat je je niet schuldig voelt. Natuurlijk wil je dit niet, maar je hebt geen idee hoe hier uit te komen, of dat wel lukt.

 

Ik kan met je meekijken, naar hoe het zo is gekomen, welke patronen jij hebt opgebouwd in je leven dat je nu op dit punt zit. Ik nodig je uit o.a. via huiswerkopdrachten in actie te komen en zo te herontdekken wat jou drijft en uiteindelijk ook weer plezier en kleur aan je leven kan geven. Mijn insteek is het leren kennen van jouw gedrag wat hiertoe geleid heeft. Wat je onbewust doet bewust maken, dat is de enige manier om andere keuzes te kunnen maken. Ik ga met je kijken naar je systeem van herkomst, wat je daarin hebt geleerd over communicatie, emoties, het aanpakken van tegenslagen en verlies of juist het vermijden daarvan, e.d. Het kan zelfs zo zijn dat je verdriet draagt wat niet van jou is.

 

Het helpt veel als je begrijpt waaróm je doet wat je doet, Ik help je met oefenen met nieuw gedrag, ondersteun je hierin, ook per e-mail zodat je vol blijft houden. Je moet het zelf doen, maar het hoeft niet alleen.

Welkom voor een intakegesprek!

Wil je je aanmelden of heb je vragen, klik op Contact

Onder het kopje Praktische zaken vind je informatie over o.a. Tarieven en Vergoeding

Home

Contact

Tobias Asserlaan 108 | 5056 VD | Berkel Enschot info@marleenghering.nl | tel.: 06-10 60 92 72 |

KVK 54806461 | Btw-id NL001781109B21