Gevolgen Corona virus

 

Tilburg 24 maart 2020

 

Het coronavirus en jouw begeleiding bij mij

Sinds 27 februari 2020 is het coronavirus officieel in Nederland vastgesteld. Twee weken geleden mochten we geen handen meer schudden, nu mogen we met niet meer dan drie mensen bij elkaar komen, zijn de scholen gesloten, mogen we onze ouderen niet meer bezoeken en moeten we zoveel mogelijk thuis blijven.

Ik heb het gevoel dat ik onderdeel uitmaak van een belangrijk stukje geschiedenis; maar vooral als passieve toeschouwer. Ik sta erbij en kijk ernaar. Alle maatregelen zijn gericht op niet-doen, thuis blijven, afstand houden. Ik volg de richtlijnen op;  ik begrijp ze en ben blij met een centrale visie en richtlijnen vanuit deskundigen en kan alleen maar hopen dat iedereen zich hieraan wil houden. Niemand kent de toekomst.

 

Wat betekent dit voor mijn begeleiding voor jou?

Vorige week en deze week had ik mijn praktijk al gesloten, ik hoopte echter vanaf april weer te kunnen starten. Na de persconferentie van 23 maart kan ik niet anders dan de nieuwe richtlijnen op te volgen en dus mijn praktijk tot 1 juni fysiek gesloten te houden.

De woensdagavond familieopstellingen kunnen helaas ook niet doorgaan.

 

Anderhalve meter afstand houden kan niet in mijn manier van werken.

Dit werk gaat over contact maken. Contact maak je met je lijf, met het woord en met energie. Mijn vragen, mijn aanwezigheid als mens roept iets op bij jou, er wordt iets aangeraakt. Jouw lijf, je ademhaling, je stem alles reageert wanneer het wordt aangeraakt.

Dat kan ik niet (goed) zien per telefoon, mail of beeldtelefoon, laat staan goed voelen. En dus kan ik er niet voldoende op inspelen.

Mijn succes in mijn werk ligt juist daarin, jou aanraken en daarbij aanwezig zijn zodat jij daar naar toe durft te gaan. Dat kan ik alleen als we samen in één ruimte zijn.

En precies dat kan nu niet.

 

Ik heb lang nagedacht over wat ik wèl zou kunnen doen op afstand.

Ik kom op het volgende:

 

1. Hulp bij communicatie: Via de mail kun je situaties beschrijven waar je in verzeild bent geraakt; ruzies, misverstanden, conflicten die vast lijken te zitten en waar je last van hebt. Ik kan je een structuur geven volgens welke je het voorval kunt beschrijven. Dat analyseer ik en je krijgt zo inzicht in wat jouw aandeel is in deze situatie en wat je anders kunt doen.

 

2. Luisterend oor: Het kan zijn dat je nu ineens 24/7 met huisgenoten samen bent wat niemand van jullie gewend is en wat dus de nodige spanningen oplevert. Ik kan een luisterend oor zijn voor je, tegen mij kun je zeggen, schreeuwen, fluisteren, huilen, of stil zijn, alles mag. Omdat ik je wat beter ken en jij mij, en je mij verder niets verplicht bent, is dat makkelijker dan met een vriendin of vreemde. Ik ben aanwezig aan de andere kant van de lijn, dit kan per telefoon of skype.

 

3. Opdrachten: Voor koppels en individuen die al bij mij in behandeling zijn, kan ik opdrachten mailen. Op die manier gaat het proces door, ook al is het niet optimaal. De opdrachten maak ik op maat of ik vraag jou/jullie om dingen in te vullen en zo bij elkaar en jezelf dingen te ontdekken. Natuurlijk geldt voor koppels ook wat onder 1 staat beschreven!

 

4. Meer? Misschien kan ik nog iets voor je doen waar ik zelf nog niet aan heb gedacht. Stel vooral je vragen, misschien ontdekken we samen nieuwe vormen van begeleiding!

 

 

Wat ik belangrijk vind is contact houden

We waren een proces gestart en dat wordt nu onderbroken, ik wil je blijven begeleiden op de manieren die wenselijk en mogelijk zijn.

 

In principe wil ik deze online begeleiding kosteloos aanbieden.

Mocht je er veel gebruik van maken (ja, wat is veel?!) ga ik wel een factuur sturen.

Of misschien moet ik een abonnement aanbieden dat je voor bijvoorbeeld €25 per maand zoveel mag mailen als je wilt (en hier natuurlijk antwoord op krijgt!)???

 

Ik hoop van harte dat we vanaf 1 juni weer kunnen starten met sessies in mijn praktijk; gelukkig heb ik inmiddels een airco laten installeren! Tussen de sessies door kan ik alles schoonmaken (bel, deuren, toilet, zeeppompje, stoelen, poppetjes, stiften, matjes) en het goed door laten waaien. Alles wat nodig is voor jou om je veilig te kunnen bewegen en je aandacht helemaal bij je eigen proces te kunnen houden.

 

Schroom niet te bellen of te mailen, ik ben er voor je.

 

Ik wens iedereen veel gezondheid, vertrouwen, wijsheid, geduld, creativiteit en vooral ook humor toe.

 

Marleen Ghering

 

Mochten er nieuwe richtlijnen komen die verandering brengen in dit besluit, dan krijg je daarover opnieuw bericht.

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil je je aanmelden of heb je vragen, klik op Contact

Onder het kopje Praktische zaken vind je informatie over o.a. Tarieven en Vergoeding

Home

Contact

Van Breestraat 49 | 5012 KA | Tilburg | info@marleenghering.nl | tel.: 06-10 60 92 72