Therapie

hooggevoeligheid

Hooggevoeligheid: HSP de wereld is vaak 'teveel'

 

Steeds meer mensen die allerlei klachten hebben, blijken hoogsensitief te zijn; vaak afgekort als HSP. Het klinkt als een eretitel, maar zo voelt het niet hoor ik steeds! Teveel binnen laten komen van wat er om je heen gebeurt met allerlei gevolgen voor je lijf. Of het nu emoties van anderen zijn, straling van de televisie, geuren, licht, geluid of overledenen die je willen gebruiken als doorgeefluik naar geliefden. Hoe ga je hiermee om? Hoe is dit een gave en geen opgave?

 

Ik kan je hierin een stukje helpen. Het blijkt dat hoogsensitieve mensen veel baat hebben bij het opstellingenwerk. Juist hierin is goed kunnen voelen van grote waarde. Op deze manier gebruik je je hooggevoeligheid voor jezelf (en voor anderen in een groepsopstelling). Bij jezelf kunnen blijven is voor jou als hooggevoelig persoon dubbel zo hard nodig dan voor een ander. Ik ga samen met je onderzoeken hoe het voor jou werkt, in contacten, op hoofd/hart/lijf-niveau. Daardoor ga je jezelf meer begrijpen en krijg je meer keuzevrijheid.

 

Door in een groep mee te doen met opstellingen, leer je in- en uit de energie van anderen te stappen. Zo leer je wat van jou is en wat van de ander, zo ervaar je heel direct hoe het is om de energie van de ander toe te laten en er weer uit te gaan. Als je het heel spannend vindt in een groep kun je eerst individueel dit proces ervaren.

Welkom!

Wil je je aanmelden of heb je vragen, klik op Contact

Onder het kopje Praktische zaken vind je informatie over o.a. Tarieven en Vergoeding

Home

Contact

Van Breestraat 49 | 5012 KA | Tilburg | info@marleenghering.nl | tel.: 06-10 60 92 72