Klaverblaadje

van de maand

Klaverblaadje van de maand

 

Januari 2020     Klaverblaadje 96

 

 

Nog meer loslaten

 

Hij heeft ons uitgenodigd, of liever gezegd, zíj hebben ons uitgenodigd, zijn vriendin en hij, onze oudste zoon. Omdat ze er met kerst niet bij konden zijn. Ze wilden koken voor ons. Ons betekende niet alleen mijn man en andere zoon, maar ook mijn ouders. Wat een verrassing; dit had hij nog nooit gedaan.

 

Met extra stoelen, borden, schaaltjes, bestek èn een fles champagne bellen we aan. Onze zoon doet de deur voor ons open en verwelkomt ons met een brede lach,” Kom erin!” Zijn vriendin staat in zijn open keuken met een rode trui en rode wangen; “leuk dat jullie er zijn!”. Mijn ouders bellen ook net aan en we zijn compleet. Het ziet er heel gezellig uit; overal lampjes aan, tafel vol lekkere hapjes, kaarsjes, muziekje en twee stralende jonge mensen. We krijgen een glas champagne en proosten samen, op een nieuw jaar.

 

Ik zit en kijk. Onze twee zonen samen in de keuken pratend, lachend. Zo verschillend en zo gauw ook weer op één golflengte. Ik geniet ervan om ze te observeren vanaf een afstand als toeschouwer. Later komt de oudste naast mij zitten, hij is gastheer, zoon en verliefd. Hij kijkt me aan en hij is zes, vijftien en tweeëntwintig tegelijk; en wat hou ik van hem. Ik complimenteer hem met de hapjes, de sfeer, zijn woning. Als hij in de keuken zijn lief even aanraakt en een kus geeft en ik links van mij op de bank mijn vader en moeder zie zitten, ben ik gelukkig. Ik voel me op mijn plek, ik ben dochter, moeder en vrouw, want naast mij zit mijn man. Wat een rijkdom. Ik ben stil; ik voel de tijd in de generaties, de verschuiving, ik zit er tussenin.

Hij heeft bruschetta gemaakt, anders dan ik het doe en hij is heerlijk. Zij heeft garnalencocktail gemaakt met een gesnipperde appel erin; dat deed haar oma ook altijd. Ze zijn een prachtig stel samen. Hij was al bij mij weg en is nu bij haar en hij is gelukkig.

Onze hond heeft zich tegen onze jongste zoon aan genesteld.

 

Om half elf gaan we, de lege glazen, verfrommelde servetjes, gebruikte cocktailprikkertjes, restje guacamole en een uitgedroogd sneetje stokbrood achterlatend.

Iedere 1e van de maand ontvang je een nieuw Klaverblaadje via de mail, als je mailadres bij mij bekend is. Vul het formulier nu in, zodat jij ze voortaan ook ontvangt.

 

Home

Contact

Van Breestraat 49 | 5012 KA | Tilburg | info@marleenghering.nl | tel.: 06-10 60 92 72