Familieopstelingen

opstellen van het verlangen

Opstellen van het verlangen: de verschillende delen van jou staan centraal

 

Opstellen van het verlangen volgens de methode van Franz Ruppert;

 

Franz Ruppert heeft bij Hellinger geleerd. Hij heeft op grond van zijn inzichten tijdens het werken met getraumatiseerde mensen het opstellingswerk verder ontwikkeld tot traumaopstellingen, daarmee is bedoeld het opstellen van het ‘verlangen’.

Ruppert zag dat orde scheppen in het familiesysteem niet voldoende was voor zijn cliënten. Door traumatische ervaringen was hun psyche gesplitst geraakt. De cliënten moesten de psychische afsplitsing begrijpen en weer in hun persoonlijkheid integreren, wilden zij het trauma verwerken. Hellinger stelt het familiesysteem op. De opgestelde representanten weerspiegelen de relaties tussen de familieleden, en het doel is ‘de orde’ binnen de familie te herstellen. Daartegenover stelt Ruppert de psychische delen van een individueel persoon op. De opgestelde representanten weerspiegelen de processen binnen de psyche, en het doel is de heling van de psyche, door herkenning, erkenning en integratie van de afgesplitste persoonlijkheidsdelen.

De methode van het opstellen van het ‘verlangen’ (ofwel trauma opstelling) is bijzonder geschikt om de bron van blokkades en afsplitsingen zichtbaar te maken die door traumatische ervaringen zijn ontstaan, en die verhinderen dat de verlangens die wij hebben, gerealiseerd kunnen worden.

Door je verlangen te formuleren op jouw eigen wijze, in jouw woorden op dit moment in je leven en deze vervolgens op te stellen, worden de verschillende delen zichtbaar. Jij staat zelf in de opstelling en maakt contact met alle delen.

Franz Ruppert noemt deze wijze van opstellen inmiddels: zelfontmoetingen.

Wil je je aanmelden of heb je vragen, klik op Contact

Onder het kopje Praktische zaken vind je informatie over o.a. Tarieven en Vergoeding

Home

Contact

Tobias Asserlaan 108 | 5056 VD | Berkel Enschot info@marleenghering.nl | tel.: 06-10 60 92 72 |

KVK 54806461 | Btw-id NL001781109B21