Over Marleen

Over Marleen

 

“Knallend” ben ik welkom geheten tijdens mijn geboorte in de oudjaarsnacht van 1965, en heb mijn ouders tot ouders gemaakt als eerstgeborene. Later kwam mijn roodharig broertje erbij; hij gaat een belangrijke rol in mijn leven spelen. Groot geworden met klassieke muziek op de achtergrond, zomers spelend op een grasveld en in het Veerse meer, lezend en reikhalzend uitkijkend naar het begin van een nieuw schooljaar waarvoor ik weer een nieuwe etui maakte; dat was ik. Ik heb mijn middelbare schooltijd overleefd door lid te worden van de toneelclub waar ik mezelf kon zijn en kon experimenteren met andere rollen. Mijn grote droom om leerkracht basisonderwijs te worden kwam uit maar stortte al vrij snel weer in; het lukte me niet. Ook in de liefde heb ik lang gezocht, maar gevonden! Het krijgen van twee zonen is het grootste wonder uit mijn leven en zette alles op zijn kop. Zij maken dat ik, iedere dag opnieuw, me bewust ben hoe ik me verhoud tot alle aspecten die bij het leven horen. Alle waarden en normen die ik erop nahoud en weer bijstel soms. Niets is meer vanzelfsprekend, ik leer veel dingen opnieuw zien en waarderen. Soms verwarrend, altijd verrijkend achteraf. Die voortdurende ontwikkeling en ontdekkingen zijn voor mij grote waarden.

 

De feiten in mijn leven blijven hetzelfde; waar ik invloed op heb is de manier waarop ze zijn ingebed. Welk verhaal vertel ik erover, en hoe dit zich ontwikkeld in mijn leven (en daardoor mijn gedrag en beleving). Mijn man en kinderen dragen hier voortdurend aan bij.

 

Vanaf 2002 heb ik opleidingen gevolgd bij Phoenixopleidingen in Utrecht. Daar heb ik de wereld van de NLP, Transactionele Analyse en Systemisch werk (familieopstellingen) leren kennen. “

 

Dat zijn de volgende opleidingen:

  • 3-jarige opleiding professionele communicatie
  • systemisch werk
  • professionele begeleiding individueel
  • diagnostiek als venster
  • transactionele analyse
  • relatietherapie
  • PSBK cum laude behaald
  • meerdere nascholingen op het gebied van o.a. hoogsensiviteit, perfectionisme, eetstoornissen, depressie en burnout
  • BEST

 

Omdat ik ook de cursus Psychosociale basiskennis heb gevolgd, voldoe ik aan de eisen zodat zorgverzekeringen mijn individuele consulten via "alternatieve geneeswijzen' gedeeltelijk vergoeden. (kijk hiervoor bij Vergoedingen)

 

Het leven wordt vooruit geleefd en achterwaarts begrepen”, dat heb ik ervaren in het opleidingsproces. Tijdens mijn tijd bij Phoenix  heb ik de verbinding met mijn gevoel kunnen maken, waar eerdere trajecten als het ware ‘in mijn hoofd’ bleven steken. Toen mijn hoofd, hart en lijf weer samen kwamen kon ik eindelijk voelen wie ik zèlf was. Zo lang heb ik geleefd zoals ik dacht dat dit van mij werd verwacht door anderen. Ik heb in die periode ook leren begrijpen waarom ik dat zo heb gedaan; daardoor kon ik er ook voor kiezen om het anders te doen!

 

Later heb ik masterclasses systemisch werk (familieopstellingen) gevolgd bij o.a. Franz Ruppert, Daan van Kampenhout, Marianne Franken, Stefan Hausner en Inge Land.

 

Na jaren bij GGZ Breeburg als trajectbegeleider te hebben gewerkt en als coach bij de Diamant groep in Tilburg, heb ik mezelf gevestigd als zelfstandige.

 

De Phoenix manier van naar de wereld kijken heb ik met beide armen omarmd; het voelt als thuiskomen. De intieme manier van begeleiden door de ontmoeting centraal te stellen past mij als een handschoen. Ik voel me dankbaar dat ik nu andere mensen mag begeleiden op deze manier.

 

Mijn eigen praktijk, door mijn man Perry Habraken ontworpen en gemaakt, is een bijzondere plek, voor mij en voor velen anderen.  Welkom!

Home

Contact

Tobias Asserlaan 108 | 5056 VD | Berkel Enschot | info@marleenghering.nl | tel.: 06-10 60 92 72 |

KVK 54806461 |  Btw-id NL001781109B21