Therapie

stress en spanningen

Stress en spanningen: in je lijf, hoofd, in je doen en laten en te lang

 

Gestrest zijn, veel spanning ervaren, in je lichaam, je doen en laten. En dat al een tijdje, in ieder geval te lang. Misschien heb je lichamelijke klachten, in je schouders, nek, rug, hoge bloeddruk, last van je maag, hoofdpijn.  En slapen gaat ook niet zo goed of juist veel te goed; eten lukt niet of juist te veel. Ook kunnen drank of andere verdovende middelen een sterke aantrekkingskracht gaan krijgen.

 

Stress en spanning kan zich op veel manieren uiten. En die zijn geen van allen prettig. Het zijn in ieder geval signalen dat je je te druk maakt, te weinig rust neemt, te veel en te lang doorgaat op een manier die niet goed voor je is. Dan helpt een weekje eruit ook niet voor de langere termijn. Als je niet uitkijkt lukt het helemaal niet meer om je te ontspannen en worden de gevolgen nog groter.

Goed, je wilt hier dus iets mee, en niet alleen maar ademhalingsoefeningen.

 

Mijn insteek is het leren kennen van jouw gedrag wat hiertoe geleid heeft. Wat je onbewust doet bewust maken, dat is de enige manier om andere keuzes te kunnen maken. Ik ga met je kijken naar je systeem van herkomst, wat je daarin hebt geleerd over omgaan met problemen, met emoties, met klaarstaan voor anderen, voor jezelf mogen vragen, enz. Daar ligt de oorsprong van veel van je (onbewuste) patronen. Het helpt veel als je begrijpt waaróm je doet wat je doet. Want alleen dingen anders gaan doen vanuit je verstand is niet voldoende is mijn ervaring. Je lijf en hart moeten ook begrijpen waarom, anders val je makkelijk terug.. Dit gaat over hoe je je leven hebt georganiseerd, hoe je dagen eruit zien, met wie je omgaat, wat je eet, hoe je contacten eruit ziet, hoe je beweegt, wat je beweegt, wat je verlangens zijn, wat jou ontspant en hoe je zorgt dat je daar vaker voor kiest. Je eigen bewegingen/neigingen kennen zodat je bewust de dingen doet die je doet.

 

Welkom voor een intakegesprek!

Wil je je aanmelden of heb je vragen, klik op Contact

Onder het kopje Praktische zaken vind je informatie over o.a. Tarieven en Vergoeding

Home

Contact

Van Breestraat 49 | 5012 KA | Tilburg | info@marleenghering.nl | tel.: 06-10 60 92 72