Familieopstelingen

trauma

Traumaopstellingen: helingsproces door naar afgesplitste delen te kijken

 

Trauma opstellingen  of opstellen van het verlangen.

Een methode die geënt is op het model van Franz Ruppert dat we als mens verschillende delen in ons hebben: traumadeel, overlevingsdelen en gezond deel. De gevolgen van onverwerkte ingrijpende gebeurtenissen (trauma’s) zorgen ervoor dat we onze doelen in het leven niet makkelijk verwezenlijken en we niet leven zoals we verlangen.

Achter onvervulde verlangens zit een verborgen kant die maakt dat we tot nu toe dat verlangen of doel nog niet gerealiseerd hebben. Om te onderzoeken wat deze verborgen kant is, kan de ‘opstelling van het verlangen’ ons als spiegel dienen. De opgestelde representanten weerspiegelen ons innerlijk leven, onze gedachten, onze gevoelens, onze verlangens, onze belemmeringen en onze gedragingen. De praktijk wijst steeds weer indrukwekkend uit hoeveel informatie in de opstelling zichtbaar wordt.

 

Door je verlangen te formuleren op jouw eigen wijze, in jouw woorden op dit moment in je leven en deze vervolgens op te stellen, worden de verschillende delen zichtbaar. Jij staat zelf in de opstelling en maakt contact met alle delen.

Franz Ruppert noemt deze wijze van opstellen inmiddels: zelfontmoetingen.

Wil je je aanmelden of heb je vragen, klik op Contact

Onder het kopje Praktische zaken vind je informatie over o.a. Tarieven en Vergoeding

Home

Contact

Tobias Asserlaan 108 | 5056 VD | Berkel Enschot info@marleenghering.nl | tel.: 06-10 60 92 72 |

KVK 54806461 | Btw-id NL001781109B21